Debby Stuip, scheidingsbemiddelaar met extra aandacht voor kinderen in een scheiding.

Mijn naam is Debby en ik ben moeder van 3 (bijna) volwassen zonen. Ik sta positief en optimistisch in het leven en mijn kracht ligt in het ombuigen van tegenslag in een positieve ontwikkeling van mijzelf of de situatie. Mijn omgeving beschrijft mij als zelfstandig, flexibel en empatisch. In mijn vrije tijd ben ik op de mountainbike te vinden.

Mijn motto: kinderen staan centraal bij het maken van toekomstbestendige afspraken voor jullie als geheel.

Ik ben pedagogisch onderlegd, heb een aantal jaren in de kinderopvang gewerkt en ben de afgelopen jaren manager van een groot bedrijf geweest. Dankzij deze werkervaringen heb ik vele professionele vaardigheden ontwikkeld die van pas komen bij het coachen van stellen in een scheidingstraject. Het lukt mij goed om overzicht te houden en te creëren in complexe situaties en dankzij mijn gedegen werkervaring met kinderen ben ik in staat om hun beleving te verwoorden en onder de aandacht te brengen in jullie scheidingstraject zodat dit kan bijdragen aan een goed, ondersteunend ouderschapsplan.

De ervaring uit mijn eigen soepel verlopen scheiding en de complexe scheiding van mijn ouders zijn drijfveren om mijn klanten zo gedegen mogelijk te begeleiden in een zware periode in een mensenleven.

Vanuit de familie- en vriendenkring komt er helaas niet altijd de steun die jullie nodig hebben.
De omgeving houdt zich soms afzijdig of kiest juist 'een kant', hetgeen kan leiden tot een vertroebeld traject. Naar mijn idee is daarom professionele hulp bij het regelen van jullie scheiding raadzaam. Met hulp van een mediator wordt de situatie helder en overzichtelijk in beeld gebracht en kunnen pijnpunten bespreekbaar worden gemaakt zodat de communicatie open blijft en er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden.

Ook ondersteun ik jullie bij nastreven van de beste situatie voor de kinderen en bied ik de hen de ruimte om hun wensen en gezichtspunten kenbaar te maken door met ze in gesprek te gaan. 

Wat kan ik jullie bieden?
Een persoonlijke en deskundige begeleiding naar een duurzame oplossing met duidelijke afspraken.
Mijn uitgangspunt is om ruimte te creëren, om belangen te waarborgen en oplossingen te vinden voor jullie als geheel. Ik ondersteun jullie, om met respect voor elkaar, als ex-partners en ouders verder te kunnen leven. Gezamenlijk streven we ernaar om (toekomstgerichte) afspraken te maken die voor beide eerlijk zijn. In praktische zin houdt dit in, dat ik jullie ondersteun bij financiële en juridische vraagstukken en het maken van een ouderschapsplan. Stap voor stap nemen we de zaken, die voor de scheiding geregeld moeten worden, door en stellen we het scheidingsconvenant en ouderschapsplan op. Zodat er spoedig weer lucht en ruimte ontstaat voor de opbouw van jullie nieuwe levens.

Kennismakingsgesprek
Ik vind het belangrijk dat jullie bij iemand aan tafel zitten, waar je vertrouwen in hebt en die kennis van zaken heeft. Om die reden bied ik een kosteloos kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek ontdekken we of er een klik is en inventariseren we jullie situatie, creëren we overzicht en bespreken we wat ervoor nodig is om zoveel mogelijk in harmonie uit elkaar te gaan. 
Zeker Scheiden werkt met een vast tarief voor de gehele scheiding, zodat jullie vooraf weten waar jullie in financiële zin aan toe zijn. 

Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken dan kan dit via het invullen van het contactformulier (hyperlink), email of telefoon. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op nemen. 

Werkzaam in regio:
Ik ben werkzaam in de regio’s Alkmaar, Den Helder en Heerhugowaard:
Mijn vaste kantoor bevindt zich in Bergen NH maar ik ben flexibel qua locatie en wij kunnen in overleg bepalen waar de gesprekken plaatsvinden.