Scheidingsmediator in Alkmaar

Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan? Dan regelt een scheidingsmediator (scheidingsbemiddelaar) de benodigde documenten en maakt zij goede afspraken tussen beide partijen. Kies om te scheiden via mediation. Dit voorkomt hoge advocaatkosten en andere rompslomp. 
Plan online een kennismaking. Dit is geheel vrijblijvend. 

Kom er samen uit via mediation in Alkmaar

Ervaren scheidingsmediators

Een scheidingsbemiddelaar of scheidingsmediator begeleidt jullie tijdens het gehele proces van de scheiding. De emotionele ondersteuning biedt een fijne basis voor goede afspraken waarin beide belangen worden behartigd en ook juridisch wordt alles in goed overleg voor jullie geregeld.

In goed overleg scheiden met duidelijke afspraken

De periode van scheiding is een vervelende fase in het leven van jullie beide. Het is een emotioneel proces waarin veel zaken geregeld moeten worden. Het is onze taak als scheidingsbemiddelaar om jullie met zorg te begeleiden en te ondersteunen, stap voor stap, om het proces zo goed en zo snel mogelijk te doorlopen.

De twee uitgangspunten van ons in dit proces zijn: overzicht bieden in juridische regelgeving en het emotionele proces ondersteunen. Op deze manier zijn beide partijen content met de afspraken die worden gemaakt en daarnaast regelen we alle benodigde juridische stukken. Een scheidingsmediator is een fijne houvast tijdens deze ingewikkelde en rumoerige periode.

Emotie en scheiden: de rol van een scheidingsmediator

Tijdens een scheiding kunnen de emoties van beide kanten hoog oplopen. Een scheidingsmediator of scheidingsbemiddelaar zorgt voor een rustig gesprek waarin beide partijen goed gehoord worden. Irene Zonneveld (Mfn scheidingsmediator) "Een gedegen scheidingsbegeleiding helpt om op een rustige manier met elkaar te praten over de dingen die geregeld moeten worden en vooral ook hoe jullie willen dat het geregeld wordt. Op die manier ontstaat er inzicht in jullie situatie en de te nemen stappen."

Op die manier kunnen er duurzame afspraken worden opgesteld waar beide partijen en de eventuele kinderen blij mee zijn. Debby Stuip (Mfn scheidingsmediator) "Ook ondersteun ik jullie bij het nastreven van de beste situatie voor de kinderen en bied ik de hen de ruimte om hun wensen en gezichtspunten kenbaar te maken door met ze in gesprek te gaan."

Scheidingsmediator in Alkmaar

Onze scheidingsmediators zijn gevestigd in Bergen maar inzetbaar van Den Helder tot aan de Zaanstreek. Willen jullie liever een gesprek met een mediator thuis of op een andere (openbare)locatie? Geen probleem. Onze mediators zijn flexibel. 

Waarom scheiden via mediation

Wanneer jullie gaan scheiden zijn jullie het wellicht niet eens over een aantal zaken. Het is daardoor moeilijk om afspraken te maken. In dat geval kan scheiden via mediation jullie helpen om een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld over zaken als kinderen, partneralimentatie, kinderalimentatie of een gemeenschappelijk ondernemeing. Scheiden via mediation kent meer voordelen, namelijk:

  • Door samen afspraken te maken over bepaalde zaken, worden deze afspraken goed nageleefd door beide partijen. Dit is ook voor eventuele kinderen de meest prettige manier om tijdens en na een scheiding mee te leven. Het maken van gemeenschappelijke afspraken biedt altijd een betere toekomst dan de weg naar de rechter.
  • Een mediationtraject verloopt sneller dan een procedure bij de rechtbank.
  • De kosten van het mediationtraject zijn vele malen goedkoper dan advocatenkosten.
  • Gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling van Zeker Scheiden hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter.

Verder is scheiden via mediation in bijvoorbeeld Alkmaar, Bergen, Purmerend of Zaanstad een stuk informeler dan bij een advocaat wat ervoor zorgt dat emoties de ruimte krijgen en vanuit hier goede gesprekken en afspraken volgen. 

Maak een afspraak met een scheidingsbemiddelaar

Zoeken jullie een scheidingsmediator in de omgeving Alkmaar? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook voor vrijblijvende informatie kunt u contact met ons opnemen.

Maak een vrijblijvende afspraak