Samenwonend en uit elkaar?

Wanneer jullie samenwonen en er is besloten om uit elkaar te gaan dienen er zaken geregeld te worden. Denk aan de verdeling van de inboedel en de hypotheek. Als scheidingsbemiddelaar in Alkmaar en omgeving begeleiden en regelen wij alle benodigde zaken. Altijd in goed overleg met jullie. 

Scheidingsbemiddeling in Alkmaar

Wonen jullie samen en is er besloten om uit elkaar te gaan? Dan dienen er een aantal zaken goed geregeld te worden. Zeker Scheiden begeleidt en regelt alle benodigdheden gedurende het proces. Wij hebben een kantoor in onder andere Alkmaar. Een scheidingsbemiddelaar stelt samen met jullie een stappenplan op om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo ook als dit gaat om de eigen woning.

Een nieuwe situatie met nieuwe woonwensen

Een gezamelijk gekochte woning kan een groot onderdeel vormen bij een scheiding. Dit is/was de plek van jullie samen. De verdeling van de woning roept vaak vragen op. Om goede beslissingen te maken in dit proces begeleidt onze scheidingsmediator jullie bij de juridische aspecten en zorgt zij voor een rustig gesprek waarin beide belangen objectief worden gehoord.

Samenwonen en uit elkaar in omgeving Alkmaar. Wat nu?

De eigen woning en/of de verdeling ervan kan ingewikkeld zijn wanneer jullie besluiten uit elkaar gaan. Blijft een van jullie er wonen? Neemt iemand de woning en bijbehorende hypotheek over? Is dit mogelijk? Blijven jullie de woning delen of gaan jullie de woning verkopen? Er zijn veel mogelijkheden en dit kan overweldigend zijn in een lastige situatie. Dat begrijpen wij volledig. Het belangrijkste is dat de wensen van jullie beide worden gehoord. Hierna kunnen we beginnnen aan een juridisch kloppend plan waar de scheidingsbemiddelaar zorg voor zal dragen. 

Scheidingsbemiddeling geeft ruimte

Scheidingsbemiddeling biedt u en uw partner de ruimte om in een neutrale omgeving uw wensen en vragen bespreekbaar te maken. Zeker wanneer er spraken is van samenwonen. Op deze manier gaan jullie eerlijk en weloverwogen uit elkaar. Tijdens een gedegen scheidingsproces staan uw beide wensen maar ook zeker die van uw kinderen centraal. Deze vormen continu het uitgangspunt om tot afspraken te komen die alle betrokkenen recht doen en toekomstbestendig zijn.

Samen wonen en uit elkaar, ons kantoor in Alkmaar

Onze scheidingsmediators zijn flexibel qua locatie van de afspraken. Zo is het mogelijk om bij jullie thuis af te spreken maar ook een grand café/kantoorruimte behoort tot de mogelijlkheden.
Zeker Scheiden zelf heeft kantoren in Alkmaar, Hoorn, Zaanstad en Purmerend. Dit zijn neutrale en rustige locaties om deze belangrijke zaken te bespreken. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een scheidingsbemiddelaar van Zeker Scheiden. Dan gaan jullie goed geregeld uit elkaar. 

Maak een vrijblijvende afspraak