Professionele hulp bij jullie scheiding

De periode van uit elkaar gaan is een hele lastige. Dit begrijpen wij van Zeker scheiden maar al te goed. Het internet biedt talloze opties, maar waar vindt u de juiste hulp? Bij Zeker Scheiden in Alkmaar staan we klaar om u door dit proces te begeleiden.

We bieden als mediator hulp bij scheiden en uit elkaar gaan in Alkmaar. Er valt een heleboel geregeld te worden. Denk aan een omgangsregeling voor de kinderen, partneralimentatie en het gezamelijk bezit van een woning en/of bedrijf. Als mediator helpen wij scheidende partners om in gesprek te gaan en deze beslissingen samen te maken. Onze mediators bieden in de regio Alkmaar professionele hulp bij een scheiding. Naast Alkmaar komen wij ook in Bergen, Purmerend, Hoorn en Zaanstad. 

Hulp bij scheiden Alkmaar

Scheiden of uit elkaar?

Hebben jullie besloten om een punt te zetten achter de relatie? Dan is er veel wat geregeld moet worden. Denk aan een huis, kinderen en bezittingen. Dit kan overweldigend zijn, zeker gezien jullie emotionele situatie. Willen jullie een vechtscheiding voorkomen? En goedkoper uit zijn dan bij een advocaat? Een mediator van Zeker Scheiden biedt hulp bij jullie scheiding, schept overzicht in jullie situatie en begeleidt het gehele proces van de afronding van jullie huwelijk of relatie.

Professionele begeleiding bij scheiden

Waar moet je beginnen als je wilt scheiden? Het hele proces van scheiden kan overweldigend zijn, begin klein. Praat er over met je partner en zoek de juiste hulp bij scheiden. Onze mediators in Alkmaar zijn er om jullie te helpen een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen acceptabel is. Onder onze begeleiding gaan jullie samen in gesprek en kunnen jullie samen tot overeenstemming komen, zodat de rechtbankprocedure en inschrijving efficiënt geregeld worden. Wij begrijpen dat een echtscheiding zowel juridische als emotionele aspecten heeft. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het juridisch en financieel aspect, maar ook sociaal en emotioneel begeleiden we jullie bij een echtscheiding. 

Hulp bij scheiden in omgeving Alkmaar

Scheiden met behulp van een mediator in Alkmaar? Zeker Scheiden biedt een totaaloplossing voor het regelen van een relatiebeëindigingen. Dit kan zijn door het ontbinden van geregistreerd partnerschap, samenlevingscontract of een echtscheiding. Wij passen ons aan op jullie specifieke situatie en leggen de focus op jullie wensen. Naast Alkmaar zijn wij ook werkzaam in Bergen, Purmerend, Hoorn en Zaanstad.

Wat moet er geregeld worden tijdens een scheiding?

Onze scheidingsmediators in Alkmaar bieden hulp bij jullie scheiding en dragen zorg voor professionele hulp. Een greep uit de zaken die geregeld worden door hulp bij scheiden:

  • Partneralimentatie: Inzicht in de regels rondom partneralimentatie. Plus eventuele herberekening.
  • Kinderalimentatie: Berekening van de kinderalimentatie aan de hand van een behoefte- draagkrachtberekening.
  • Ouderschapsplan: Op maat gemaakt naar de persoonlijke wensen>
  • Pensioen: Ook de verdeling van de pensioenen is een vast onderdeel in ons scheidingstraject.
  • Eigen woning: Inzicht geven in de mogelijkheden en het vastleggen van duidelijke afspraken.
  • Verdelingen vermogen en schuld: Zeker Scheiden brengt het vermogen in kaart en zorgt voor een verdeling in overleg, conform de fiscale en juridische regels.

Wat kunnen jullie verwachten?

Veel mensen zoeken hulp bij scheiden maar willen niet gelijk een advocaat moeten inschakelen. De keuze voor een mediator is een mildere procedure en is ook financieel aantrekkelijk. Enige voorwaarde voor een mediationtraject bij Zeker Scheiden is dat jullie bereid zijn het gesprek samen aan te gaan. 

Onze mediators verzorgen de mediation bij ons op locatie in Alkmaar. Tijdens een eerste gesprek in Alkmaar krijgen jullie antwoord op jullie vragen en geeft de scheidingsmediator inzicht in alle voor jullie relevante zaken. De financiële situatie wordt in kaart gebracht en stap voor stap stelt Zeker Scheiden de benodigde (juridische) stukken op zodat de scheiding snel geregeld kan worden.

Bij Zeker Scheiden zorgen we ervoor dat jullie samen goede en weloverwegen beslissingen kunnen maken. Onze scheidingsbemiddelaars begrijpen de emotionele aspecten en begeleiden jullie in het complete proces. Onze mediators zijn er in gespecialiseerd om vanuit hun professionele en neutrale rol hulp te bieden.

Zeker Scheiden werkt met ervaren mediators en een jurist in Alkmaar die hen begeleid. Ook zal de scheiding door een advocaat worden ingediend. Bij het kennismakingsgesprek worden ook direct de kosten besproken voor het gehele traject zodat jullie weten waar je aan toe bent. Indien een van u of u beiden in aanmerking komt voor een subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand wordt dit voor u uitgezocht en verwerkt in het overzicht van de totale kosten.

Maak een afspraak

Ontvangen jullie graag professionele hulp bij jullie scheiding in Alkmaar? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Ook voor verdere informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Plan een kennismaking