Scheidingsbemiddeling in Alkmaar

De periode van uit elkaar gaan is een hele lastige. Dit begrijpen wij maar al te goed. Ook valt er een heleboel geregeld te worden. Denk aan een omgangsregeling voor de kinderen, partneralimentatie en het gezamelijk bezit van een woning en/of bedrijf. Onze scheidingsbemiddelaars bieden professionele hulp bij een scheiding. 

Hulp bij Scheiden

Scheidingsbemiddeling in Alkmaar

Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan? Dan is er veel wat geregeld moet worden. Denk aan een huis, kinderen en bezittingen. Dit kan overweldigend zijn, zeker gezien jullie emotionele situatie. Een scheidingsbemiddelaar van Zeker Scheiden schept overzicht in
jullie situatie en begeleidt het gehele proces.

Hulp bij Scheiden in omgeving Alkmaar

Zeker Scheiden biedt een totaaloplossing voor het regelen van een relatiebeëindigingen. Dit kan zijn door het ontbinden van geregistreerd partnerschap, samenlevingscontract of een echtscheiding. Wij passen ons aan op jullie specifieke situatie en leggen de focus op jullie wensen.

Wat moet er geregeld worden tijdens een scheiding

Onze scheidingsmediators bieden hulp bij jullie scheiding en draagt zorg voor professionele hulp. Een greep uit de zaken die in veel situaties geregeld moeten worden:

  • Partneralimentatie: Inzicht in de regels rondom partneralimentatie. Plus eventuele herberekening.
  • Kinderalimentatie: Berekening van de kinderalimentatie aan de hand van een behoefte- draagkrachtberekening.
  • Ouderschapsplan: Op maat gemaakt naar de persoonlijke wensen>
  • Pensioen: Ook de verdeling van de pensioenen is een vast onderdeel in ons scheidingstraject.
  • Eigen woning: Inzicht geven in de mogelijkheden en het vastleggen van duidelijke afspraken.
  • Verdelingen vermogen en schuld: Zeker Scheiden brengt het vermogen in kaart en zorgt voor een verdeling in overleg, conform de fiscale en juridische regels.

Wat kunnen jullie verwachten?

Veel mensen zoeken hulp bij scheiden maar willen niet gelijk een advocaat moeten inschakelen. De keuze voor een mediator is een mildere procedure en is ook financieel aantrekkelijk. Enige voorwaarde voor een traject bij Zeker Scheiden is dat jullie bereid zijn het gesprek samen aan te gaan.

Tijdens een eerste gesprek krijgen jullie antwoord op jullie vragen en geeft de scheidingsbemiddelaar inzicht in alle voor jullie relevante zaken. De financiële situatie wordt in kaart gebracht en stap voor stap stelt Zeker Scheiden de benodigde (juridische) stukken op zodat de scheiding snel geregeld kan worden.

Zeker Scheiden werkt met ervaren mediators en een jurist die hen begeleid. Ook zal de scheiding door een advocaat worden ingediend. Bij het kennismakingsgesprek worden ook direct de kosten besproken voor het gehele traject zodat jullie weten waar je aan toe bent. Indien een van u of u beiden in aanmerking komt voor een subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand wordt dit voor u uitgezocht en verwerkt in het overzicht van de totale kosten.

Maak een afspraak

Ontvangen jullie graag professionele hulp bij jullie scheiding? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Ook voor verdere informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Plan een kennismaking